2011
08.17

Het begint met je intuitie.
Er klopt iets niet, het gaat niet zoals je denkt dat het hoort te gaan en je onderbuikgevoel schopt tegen de rest van je lichaam aan. Er klopt iets niet en je weet maar niet wat precies.
Je wilt in ieder geval niet paranoia zijn. Spoken zien. Jezelf gek maken met vreemde gedachten en konkels. Je hebt het natuurlijk en uiteraard geheel bij het verkeerde eind.
Vriendin E had zo’n gevoel.
Het gevoel van dat er te veel naar haar man werd gesmst. ‘s Avonds laat en ‘s morgens vroeg. Veel te laat en veel te vroeg. Ze vroeg niks.
Het zal wel een collega zijn.
Dagen, weken en maanden gingen voorbij, behalve het gevoel. Er klopt iets niet. Op zijn verjaardag klopte het niet. Eindelijk waren ze samen en hij wilde nog iets ophalen van zijn werk.
Hij liet zijn telefoon achter.
Ze kon het niet laten.
Iemand die ze niet kende, allemaal veel te laat en veel te vroeg. Ze trok gelijk haar jas aan. Haar neus tegen het raam. Samen zaten ze daar. Terug naar huis. Wat moest ze doen?
Dagen wachten en toen zei ze het terwijl ze in stilte naast elkaar in bed lagen.
Ik weet alles!
Is het dan daarmee voorbij? Laat je een relatie uitdoven na jaren van samen zijn? Samen denken en voelen en hopen en denken te weten dat het allemaal goed is als je elkaar maar hebt. Je volledig willen geven, opofferen voor een ander als dat nodig is. Je eigen behoeftes aan de kant, dingen niet afmaken, financieel verweven zijn en dan ineens is het helemaal zwart.
Geen grijs maar gitzwart, gifzwart als het zou bestaan!
Wat is houden van?
Wat is houden van zonder lichamelijke overgave?
Mijn beste vriend gelooft er niet meer in. Mijn vrienden, kennissen, collega’s en klanten geloven er niet in. In lichamelijke overgave. In jezelf opofferen. Lichamen laten versmelten tot een groter geheel.
Het is dood als niemand er meer in gelooft en aan een dood wit paard trek je niet. Dan moet je lopend verder of neem je genoegen met iets dat op het paard lijkt.
Ik snap alleen niet waarom zoveel mensen niet begrijpen dat als je op het paard zit en je naar je bestemming reist je het paard ook af en toe te eten en te drinken moet geven. Iedereen wilt maar en doet maar zolang hij zijn doel maar bereikt. Kijk vooral maar vooruit.
Misschien doe ik het ook.
Te weinig voedsel geven. Niet letten op hoe de weg is die ik bewandel omdat ik aan mijn plaatje wil voldoen. Misschien let ik niet op.
Ik heb namelijk het gevoel en ik hoop dat ik paranoia ben.

Blog Widget by LinkWithin
Bookmark and Share